Hoeveel bar hogedrukreiniger

Hoeveel bar moet een hogedrukreiniger hebben? De werkdruk van een hogedrukspuit bepaalt in grote mate hoeveel je per uur kunt schoonmaken en hoeveel water je daarbij verbruikt. Met een lagere werkdruk maak je minder veel schoon dan met een hogere druk. De website van Coolblue laat zien wat de verschillen zijn. Benieuwd wat de verschillen zijn en hoeveel bar een hogedrukreiniger minimaal nodig heeft? Bekijk dan hieronder de verschillen en de adviezen.

Hoeveel BAR hogedrukreiniger

Hoeveel BAR hogedrukreiniger

Hoeveel bar heb je nodig voor een goede hogedrukreiniger? Met veel druk iets schoon spuiten, dat is wat een hogedrukreiniger doet. Er zijn verschillende modellen te koop en die variëren erg in hoe hoog de hoge druk is. Op deze pagina lees je alle informatie over de hoeveelheid bar dat een hogedrukspuit minimaal moet hebben zodat hij goed zijn werk kan doen. De website van coolblue geeft ook handig advies bij het kopen van een hogedrukspuit. Door te letten op de verschillende specificaties kun je eenvoudig de juiste hogedrukspuit kiezen. Bekijk hieronder de verschillen in de hoeveelheid bar en bekijk het advies hoeveel bar je nodig hebt.

Waarom is het belangrijk om te weten hoeveel bar een hogedrukreiniger heeft? Je zou denken dat 110 of 140 bar niet veel verschil zou uitmaken, het zijn immers beide hogedrukreinigers. In de praktijk maakt dit een groot verschil. Hoe meer bar een hogedrukspuit heeft, hoe krachtiger de reiniger is. je kunt daardoor sneller je klus klaren. Bij het schoonspuiten van een terras zie je dit direct terug. Hoeveel bar je nodig hebt is ook afhankelijk van de klus die je gaat doen. Je wilt niet met het volle vermogen op een auto spuiten. De kans op schade aan je lak is dan aanwezig. Als je hardnekkige aanslag of mos wilt verwijderen van een terras of het dak dan heb je het volle vermogen wel nodig. De hoeveelheid bar kun je bij veel hogedrukreinigers dan ook aanpassen.

Populairste hogedrukreinigers:

Hieronder kun je de drie meest populaire hogedrukreinigers bekijken. Een hogedrukspuit met de juiste hoeveelheid bar, een stille motor en de juiste accessoires maakt dit de juiste keuze. Op de website van coolblue kun je reviews van deze hogedrukreinigers bekijken en de hogedrukspuiten vergelijken.

Karcher K5 Premium Power Control Home & Car
Karcher K5 Premium Power Control Home & Car

De Karcher K5 Premium Power een echte alleskunner. De meegeleverde accessoires maken hem geschikt voor bijna alle klussen. De watergekoelde motor maakt hem niet alleen een stuk stiller, je kunt hem daardoor ook intensief gebruiken.

Nilfisk Premium 180.1-10 + Power Patio
Nilfisk Premium 180.1-10 + Power Patio

Met de Nilfisk Premium maak je efficiënt en grondig je terras en andere oppervlakken in de tuin schoon. De hogedrukreiniger heeft een waterdruk van 180 bar en verbruikt 610 liter per uur. Hierdoor gebruik je hem voor alle intensieve schoonmaak klussen.

Karcher K7 Premium Smart control compleet

De Karcher K7 Premium Smart control compleet is zo compleet uitgerust dat je niets meer nodig hebt. Met een werkdruk van 180 bar en een reinigingscapaciteit van 60 vierkante meter per uur is hij geschikt voor het reinigen van de grotere oppervlakken.

Hogedrukreiniger hoeveel bar?

Bij het kopen van een hogedrukreiniger moet je op verschillende specificaties letten. De hoeveelheid bar is daarbij erg belangrijk. Hoeveel bar heb je minimaal nodig om bijvoorbeeld een fiets schoon te spuiten of voor het reinigen van het terras in je tuin? Deze twee vragen namelijk om een andere druk. Is de druk te hoog dan kun je de fiets beschadigen en dat is niet de bedoeling. De vraag bij een hogedrukreiniger, hoeveel bar? Is dus erg afhankelijk van de klussen die je ermee wilt gaan doen en hoe groot deze klussen zijn.

Hoeveel bar moet een hogedrukspuit hebben?

Bij gemiddeld gebruik heb je voldoende aan een hogedrukreiniger met 140 bar. Hiermee kun je moeiteloos een terras schoonspuiten en krijg je alle viezigheid van je fiets of auto. Als je een groot terras wilt schoonmaken dan is een krachtigere hogedrukspuit aan te bevelen omdat je hiermee sneller de tegels schoon krijgt. Gebruik je de spuit om alleen licht vuil weg te halen van je fiets of auto dan kun je ook genoegen nemen met een minder krachtige versie. Let er wel op dat deze veel minder krachtig zijn en wellicht niet de stoep mooi schoon kunnen krijgen.

Verschil in bar hogedrukspuit

De verschillende merken en modellen hebben een verschil in bar. De goedkopere zijn over het algemeen een stuk minder krachtig dan de duurdere modellen. Het verschil in bar bij een hogedrukspuit loopt uiteen tussen de 110 bar en 180 bar. Een groot verschil dat je vanaf de buitenkant niet zult zien. Kijk daarom altijd goed naar de specificaties en vergelijk de verschillende beoordelingen. Dit voorkomt een miskoop. Een hogedrukspuit met een hoge bar kun je vaak eenvoudig instellen zodat hij minder krachtig is voor kwetsbare objecten. De instelbare druk is standaard op de meeste hogedrukspuiten.

Over het algemeen kan daarom ook gezegd worden:

Hoe hoger de werkdruk in bar, hoe krachtiger de hogedrukspuit is. Hierdoor maak je meer schoon in minder tijd.

Bar hogedrukspuit vergelijken

Wat zijn de verschillen bij hogedrukspuiten en hoe kun je deze het beste vergelijken met elkaar? Het is belangrijk dat je voor je zelf bepaalt voor welke klussen je de hogedrukreiniger wilt gaan gebruiken. Dit bepaalt namelijk de hoeveelheid bar dat je minimaal nodig hebt. Daarbij kun je beter een krachtigere versie kopen dan een lichtere variant. Door de instelbare druk kun je hem namelijk eenvoudig minder krachtig maken zodat je ook kwetsbare objecten schoon kunt spuiten.

Hoeveel bar een hogedrukreiniger nodig heeft is geheel afhankelijk waarvoor je hem wilt gebruiken. In de onderstaande tabel kun je de hoeveel bar vergelijken met de verschillende klussen. Onderstaand is een richtlijn en geeft een goed overzicht weer van de verschillen in de hoeveelheid bar bij een hogedrukspuit en de klussen die daarbij horen.

Hoeveel bar hogedrukreiniger Waarvoor kun je deze het beste gebruiken?
200 bar Grootste oppervlakken en grootste objecten zoals een horeca terras, grote garage en een inbouw zwembad.
180 bar Grote oppervlakken en grote objecten zoals een groot terras, garage en een zwembad.
160 bar Grotere oppervlakken en grotere objecten zoals een terras, muur of trap.
140 bar Kleinere oppervlakken en kleinere objecten zoals een klein terras en een kleine auto
120 bar Kleinste oppervlakken en kleinste objecten zoals een fiets en een stoel

Hoeveel bar heb ik nodig?

In het bovenstaande overzicht zie je hoeveel bar je nodig hebt voor het uitvoeren van verschillende klussen. De richtlijnen gaan uit van een ideale omgeving. Dat wil zeggen dat je ook met een mindere werkdruk een grotere klus kan klaren. Je bent er dan wel een stuk langer mee bezig en het resultaat kan minder schoon zijn vanwege de lagere werkdruk.

Hoeveel bar een hogedrukreiniger heeft wordt altijd weergegeven bij de specificaties. Hieronder zie je een opsomming van de hoeveelheid bar die je tegen kunt komen bij hogedrukspuiten.

  • 200 bar
  • 180 bar
  • 170 bar
  • 160 bar
  • 150 bar
  • 140 bar
  • 130 bar

Hoeveel bar hogedrukreiniger het beste bij jou past is, zoals eerder genoemd op deze pagina, erg afhankelijk van de klus die je wilt klaren en de omvang van je klus. De levensduur van een hogedrukspuit is daarnaast erg verschillend bij een instapmodel en bij een model die geschikt is voor intensief gebruik. Deze laatste is gemaakt met betere materialen en zal ook vaak een stuk stiller in gebruik zijn.

Wat zijn populaire merken bij hogedrukreinigers?

Met de juiste hoeveelheid bar kun je een hogedrukspuit uitkiezen die het beste past bij de klus die jij wilt gaan uitvoeren. Is het een kleine klus dan kun je genoegen nemen met een lagere druk, gebruik je hem voor grote klussen en wil je daarbij veel power hebben? Dan is een hogedrukspuit met veel bar de beste keuze. Er zijn verschillende merken hogedrukreinigers die goed worden beoordeeld. De meest populaire, en tevens de kwalitatief beste merken zijn:

  • Karcher
  • Nilfisk
  • Bosch
Banner Coolblue

Tips en advies