Wasmachine

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wasmachine? Bekijk onze koopgids wasmachine 2023 waarin wij je tips, advies en informatie geven. Bekijk de verschillende artikelen en lees meer informatie over de afmetingen, het energieverbruik, de levensduur of wat je moet doen bij een eventuele storing. Op de website van coolblue kun je handige tips en adviezen bekijken. Ook zie je de top 10 wasmachines. Deze wasmachines worden goed beoordeeld en vertonen zeer weinig storingen. Je kunt er dus probleemloos meerdere jaren mee wassen.

Wasmachine informatie

Wasmachine koopgids 2023

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wasmachine? Op deze pagina geven wij je advies bij de aankoop van een wasmachine. Welke wasmachine moet ik kopen? Wat is een goed merk? Maar daarnaast zijn er nog meer zaken waar je op moet letten. Wat voor soort wasmachine past bij jou? Ga je voor een voorlader of een bovenlader? Het verschil tussen deze twee soorten wordt op deze pagina uitgelegd. Kies je een was-droogcombinatie of liever de droger apart? Wat zijn hier de voordelen en de nadelen van. Ook moet je een keuze maken uit het vulgewicht, ook wel het laadvermogen genoemd. Aan de hand van het huishouden kan je hier een keuze uit maken. Het geluid is ook een belangrijk gegeven, het ene type is stiller dan het andere type. Het energieverbruik is ook een specificatie waar je op kunt letten. Tot slot is ook het toerental een specificatie waar je op kunt selecteren. Zoals je merkt komt er best wat kijken bij het kopen van een wasmachine. Adviesproduct.nl geeft je advies zodat je de beste wasmachine kunt kopen die geheel aan jouw wensen voldoet.

Afmeting wasmachine

De afmeting van een wasmachine is noodzakelijk om vooraf te weten wanneer je bijvoorbeeld een beperkte ruimte hebt en je zeker wilt zijn dat de machine past. Op deze pagina vind je de standaard afmetingen van de hoogte, breedte en diepte.

Lees verder >>

Energieverbruik

Het energieverbruik is een specificatie die steeds belangrijker wordt. Door de stijgende energieprijzen kan het op jaarbasis veel uitmaken. Het verbruik wordt aangegeven in energieklasse letters, waarbij energielabel A het meest zuinige is.

Energielabel wasmachine

Vulgewicht wasmachine

Het vulgewicht wordt ook wel laadvermogen genoemd en deze termen geven de inhoud van de trommel aan. Aan de hand van je huishouden kan je een inschatting maken van het vulgewicht of het laadvermogen dat je nodig zal hebben.

Vulgewicht wasmachine

Voorlader of bovenlader

De manier van laden is verschillend. Het verschil tussen deze twee soorten is de manier waarop je de was in de machine doet. Dit kan via de deur aan de voorkant of via de bovenkant. De verschillen en de voor- en nadelen hiervan vind je op deze pagina.

Was-droogcombinatie

Een was-droogcombinatie is een wasmachine en droger ineen. Je hebt hiervoor geen aparte droger nodig. De voor en nadelen van een was-doorcombinatie leggen wij je graag uit.

Toerental

Het toerental geeft de centrifugesnelheid aan. Hoe hoger het toerental, des te droger de was uit de machine komt. Het voordeel van een hoog toerental is dat de was er droger uitkomt en daarna sneller droog is in de droger. Het toerental ligt tussen de 1100 en 1800 en wordt aangeduid als rpm.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft aan hoeveel dB geluid de wasmachine produceert. Het liefst wil je natuurlijk een zo stil mogelijk apparaat. Kijk daarom naar het geluidsniveau bij centrifugeren. Dit geeft het geluid aan in dB bij het centrifugeren, dit is de snelst draaiende stand.

Lees ook deze andere handige tips: