Afmeting wasmachine

De wasmachine afmeting vind je op deze pagina. De standaard afmeting van een wasmachine in de breedte en hoogte worden weergegeven in centimeters. Op de website van coolblue kun je de afmetingen bij ieder model vinden. Erg handig als je een nieuwe wasmachine wilt aanschaffen wat dezelfde afmeting moet hebben. Hieronder kun je de afmetingen van wasmachines bekijken en vergelijken.

Afmeting wasmachine

Wasmachine afmeting

Wat zijn de afmetingen van een standaard wasmachine? Het is een veel gesteld vraag, vandaar dat wij hiervoor deze maten pagina hebben geschreven. De meest voorkomende, gemiddelde, maten van een wasmachine vind je op deze pagina. De maat (breedte, hoogte en diepte) wordt weergegeven in centimeters.

Gemiddelde wasmachine afmetingen

De formaten van een wasmachine kunnen onderling tot wel enkele centimeter van elkaar verschillen. Moet je rekening houden met een maximale breedte, hoogte of diepte? Bekijk via de bovenstaande knoppen wat de afmetingen van de wasmachines zijn. Je kunt dit per merk en per model eenvoudig bekijken. Ook kun je bekijken wat de gemiddelde afmeting is. Op die manier kun je een goede schatting maken of de wasmachine en droger naast of op elkaar kunnen staan in een bepaalde ruimte.

Afmetingen wasmachine

Populairste wasmachine met afmetingen in cm:

Bekijk hieronder eenvoudig de afmetingen van de vier meest populaire wasmachines van dit moment. De specificaties van de wasmachines geven overzichtelijk weer wat de breedte, hoogte en diepte is.

Miele wasmachines
Miele wasmachines

De Miele wasmachines zijn zeer energiezuinig en kunnen automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegen. De functie PowerWash zorgt ervoor dat een halve belading extra snel schoon wast. Dit bespaart je veel energie, wasmiddel en water.

Bosch wasmachines
Bosch wasmachines

Wist je dat je met een Bosch wasmachine minder strijkwerk hebt? Door de speciale stoom functie krijg je minder kreukels in je wasgoed. Ook past het de hoeveelheid wasmiddel en water aan op basis van het gewicht. Het is daardoor een erg zuinige wasmachine.

Samsung wasmachines
Samsung wasmachines

Wil je extra snel, extra zuinig of extra voorzichtig wassen? De Samsung wasmachines kunnen het allemaal. Van automatische dosering tot wassen met stoom. De wasmachines van Samsung zijn daardoor zuinig met energie en water. Dat bespaart flink op je kosten.

Siemens wasmachines
Siemens wasmachines

Je was blijft langer mooi met deze Siemens wasmachines. Door slim om te gaan met energie door op lagere temperatuur te wassen bespaar je op je energiekosten. Een korte was is extra snel klaar. Door de stoomfunctie komt je was minder gekreukt uit de machine.

Waarom is het handig om de afmetingen van een wasmachine te weten?

Er zijn veel redenen waarom het handig is om de afmeting van een wasmachine vooraf te weten. Een aantal voorbeelden:

  • Je eerste wasmachine! Je wilt weten waar de wasmachine kan staan en hiervoor heb je de hoogte, breedte en diepte nodig.
  • Je wasmachine wordt vervangen. Heeft de nieuwe wasmachine dezelfde afmetingen als het huidige model? Handig om te weten wanneer de machine bijvoorbeeld is ingebouwd of precies past in een hoek.
  • Inbouwen. Je bent aan het verbouwen en het apparaat wordt ingebouwd of er wordt een constructie gemaakt waar de machine in kan. Uiteraard heb je hierdoor de afmetingen nodig in centimeters.
  • Wasmachine en droger op elkaar. Ruimte besparen door de wasdroger op de wasmachine te plaatsen? Hiervoor zijn de afmetingen belangrijk, je wilt namelijk dat het op elkaar aansluit zodat het mooi aansluit.

Wasmachine informatie en kopen

Breedte wasmachine

Wat is de breedte van een standaard wasmachine? Hierbij maken we onderscheid tussen een voorlader en een bovenlader. De meeste wasmachines hebben een voorlader met een deur die je opent door deze naar je toe te trekken. De standaard breedte van een wasmachine heeft een afmeting van 60 cm. Een bovenlader is standaard 40 centimeter breed.

Afmeting:

  • Breedte wasmachine: 60 cm (voorlader)
  • Breedte wasmachine: 40 cm (bovenlader)

Hoogte wasmachine

Wat is de hoogte van een standaard wasmachine? Ook hier is er een verschil tussen voorladers en bovenladers in afmeting. De standaard hoogte van een wasmachine is 85 centimeter. Een bovenlader heeft een hoogte van 90 centimeter.

Afmeting:

  • Hoogte wasmachine: 85 cm (voorlader)
  • Hoogte wasmachine: 90 cm (bovenlader)

Diepte wasmachine afmeting

De diepte is de afstand tussen de voor- en achterkant wanneer je voor de wasmachine staat. Ook hier zit er een verschil tussen de twee types. De diepte is 60-70 centimeter. Houdt er ook rekening mee dat de deur en de wasmiddelbakjes open kunnen. De deur moet in zijn geheel kunnen worden geopend.

Wasmachine afmetingen standaard

Per merk kunnen er verschillen in afmetingen zijn. Bekijk dus altijd de specificaties en afmetingen van een wasmachine voordat je deze koopt. De maten zullen niet veel afwijken van de gemiddelde maten, maar soms is een kleine afwijking al belangrijk bij bijvoorbeeld inbouw of een verbouwing. Voor een langere levensduur moet je altijd iets speling houden bij het inbouwen van een wasmachine.

Banner Coolblue

Tips en advies