Levensduur wasmachine

Hoelang gaat een wasmachine mee? Op deze pagina lees je wat de bouwkwaliteit en gemiddelde levensduur van een wasmachine is. Bekijk ook de wasmachine levensduur per merk. Je kunt op de website van coolblue deze verschillende merken vergelijken en met behulp van de ‘keuzehulp’ eenvoudig een keuze maken. Ben jij direct benieuwd hoelang een wasmachine meegaat? Bekijk hieronder de gemiddelde levensduur:

Afmeting wasmachine

Levensduur wasmachine

Hoelang gaat een wasmachine mee en welke merken hebben de beste levensduur? Deze centrale vraag wordt vaak gesteld bij het zoeken naar een nieuwe wasmachine. Het is een erg logische vraag omdat je graag wilt dat een wasmachine meerdere jaren meegaat zonder dure reparaties. Bij de wasmachines zit een groot verschil in de levensduur. Op deze pagina kun je daar mee over weten. Wil je direct zien welke wasmachines de beste levensduur hebben?

De levensduur van wasmachines speelt een steeds grotere rol bij de keuze uit het grote aanbod van de verschillende merken en modellen. Je wilt immers een model dat vele jaren meegaat zonder dat je deze na enkele jaren moet laten repareren. Daardoor kan een wasmachine met een iets duurdere aanschaf op termijn juist veel voordeliger uitpakken. Benieuwd wat op dit moment de meest populaire wasmachines met een lange levensduur zijn?

Populairste wasmachine met een lange levensduur:

Hieronder kun je de vier meest populaire wasmachines bekijken met een lange levensduur. Hiermee kun je gegarandeerd vele jaren probleemloos een was draaien.

Miele wasmachines
Miele wasmachines

De Miele wasmachines zijn zeer energiezuinig en kunnen automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegen. De functie PowerWash zorgt ervoor dat een halve belading extra snel schoon wast. Dit bespaart je veel energie, wasmiddel en water.

Bosch wasmachines
Bosch wasmachines

Wist je dat je met een Bosch wasmachine minder strijkwerk hebt? Door de speciale stoom functie krijg je minder kreukels in je wasgoed. Ook past het de hoeveelheid wasmiddel en water aan op basis van het gewicht. Het is daardoor een erg zuinige wasmachine.

Samsung wasmachines
Samsung wasmachines

Wil je extra snel, extra zuinig of extra voorzichtig wassen? De Samsung wasmachines kunnen het allemaal. Van automatische dosering tot wassen met stoom. De wasmachines van Samsung zijn daardoor zuinig met energie en water. Dat bespaart flink op je kosten.

Siemens wasmachines
Siemens wasmachines

Je was blijft langer mooi met deze Siemens wasmachines. Door slim om te gaan met energie door op lagere temperatuur te wassen bespaar je op je energiekosten. Een korte was is extra snel klaar. Door de stoomfunctie komt je was minder gekreukt uit de machine.

Hoelang gaat een wasmachine mee?

Per merk en per model kan het verschillen als je je afvraagt hoelang een wasmachine meegaat. Draai je dagelijks meerdere wassen en gebruik je daardoor de wasmachine intensief? De levensduur kan dan korter zijn dan bij het gebruik van de wasmachine een aantal keren in de week. Het is daarom belangrijk dat bijvoorbeeld kijkt naar het vulgewicht. Hierdoor hoef je minder wassen te draaien. En kun je ook nog besparen op het water en de energie.

Wasmachine informatie en kopen

De wasmachine levensduur wordt grotendeels bepaalt door de bouwkwaliteit. Het formaat zegt niets over de levensduur van de wasmachine. Er zijn grofweg 3 klassen waarin wasmachines worden verkocht. De topklasse, middenklasse en basisklasse. Elk met een eigen gemiddelde levensduur.

Bouwkwaliteit wasmachine

De bouwkwaliteit van een wasmachine bepaalt grotendeels de levensduur. De gebruikte materialen bij een topklasse wasmachine zijn zorgvuldig getest op op de duurzaamheid waardoor een zeer goede kwaliteit gewaarborgd is. De wasmachine levensduur is bij deze klasse wasmachines dan ook een stuk beter dan bij een basisklasse of middenklasse. Zo gebruikt de topklasse wasmachine RVS materialen, een koolborstelloze motor met directe aandrijving en kan het voorzien van een handige trommelreiniging voor het verwijderen van bacteriƫn.

  • Topklasse
  • Middenklasse
  • Basisklasse

Gemiddelde levensduur wasmachine

Wat is nu de gemiddelde levensduur van een wasmachine? Bij veel merken wordt er garantie gegeven op bijvoorbeeld de motor. Dit kan een periode zijn van wel 10 jaar. De gemiddelde levensduur van een wasmachine wordt niet alleen bepaalt door de motor. Ook het verwarmingselement, afvoer en allerlei kleine onderdelen bepalen samen hoelang een wasmachine gemiddeld meegaat. Over het algemeen kan daarom ook gezegd worden:

“Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur van de wasmachine”.

Wasmachine levensduur per merk

Bij de aanschaf van een wasmachine kun je kiezen uit verschillende merken. De meest bekende merken hebben een breed assortiment aan wasmachines in verschillende prijsklassen. De levensduur kan daardoor per model verschillen. Er zijn een zestal merken die bekend staan om hun goede en betrouwbare wasmachines. De gemiddelde levensduur van deze wasmachines ligt dan ook hoger dan bij andere merken.

  • Miele
  • Samsung
  • AEG
  • Bosch
  • Siemens
  • LG
Banner Coolblue

Tips en advies