Wasdroger maakt raar geluid

De droger maakt een raar geluid. Wat moet je nu doen? Een droger maakt altijd iets geluid. Dat is normaal. Maar wat als het geluid (plots) harder is of anders dan normaal? Dit kan verschillende oorzaken hebben en sommige kun je eenvoudig zelf verhelpen. De meest voorkomende oorzaken waarom een droger een raar geluid maakt zie je op deze pagina. Op de website van coolblue zie je per merk een overzicht van de droger storingen en lees je vervolgens hoe je deze kunt oplossen. Bekijk hieronder de tips en adviezen:

Verschil warmtepompdroger en condensdroger

Wasdroger maakt raar geluid

Maakt de droger een raar geluid? Op deze pagina kun je verschillende tips en adviezen bekijken die kunnen helpen bij het inden van de oorzaak waarom de wasdroger een raar geluid maakt. Met verschillende oplossingen kun je vervolgens bekijken of het het rare daarmee kunt verhelpen. Bekijk hieronder de verschillende tips en oplossingen voor als de droger een raar geluid maakt.

Met de bovenstaande tips en adviezen kun je veel oorzaken achterhalen en oplossen. Er zijn echter ook geluiden waarbij er sprake is van een defecte wasdroger en dien je deze te vervangen. Met name wanneer het geluid hinderlijk is en je merkt dat de droger het niet meer goed doet is een nieuwe droger aanschaffen de beste optie.

Populairste drogers:

Hieronder kun je de vier meest populaire wasdrogers bekijken. Dit zijn de meest betrouwbare merken. Deze drogers hoor je vrijwel niet en maken daardoor erg stil je wasgoed weer keurig droog.

Bosch wasdrogers
Bosch warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Bosch zijn niet alleen erg stil en energiezuinig, ze zorgen ook nog eens dat je wasgoed snel droogt. Deze drogers hebben weinig onderhoud nodig en kunnen zelfs zijn voorzien van een zelfreinigende condensor.

Miele warmtepompdrogers

Miele staat bekend om de goede kwaliteit en de langste levensduur. De prijs en kwaliteit verhouding is bij Miele al jaren zeer goed in balans. Door de innovatieve stoom functie kun je kleding eenvoudig opfrissen. Je bespaart daarmee flink op de kosten.

Siemens wasdrogers
Siemans warmtepompdrogers

De wasdrogers van Siemens gaan vele jaren mee, besparen flink op de kosten en kunnen voorzien van van een zelfreinigende condensor. Een Siemens warmtepompdroger is daarmee zijn gehele levensduur extra energiezuinig waardoor je wasgoed snel droog is.

Samsung wasdrogers
Samsung warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Samsung zorgen dat je wasgoed op en zeer efficiënte manier wordt gedroogd. Hij stopt automatisch als je wasgoed droog genoeg is. Je kleding gaat daardoor niet alleen langer mee, je bespaart ook nog eens extra op je energierekening.

Droger maakt schurend geluid

Een droger draait rond en blaast warme lucht door de kleding om het zo te laten drogen. Het laten ronddraaien van de trommel kan een schurend geluid veroorzaken. Er zijn echter meer oorzaken waarom een droger een schurend geluid kan maken. Er kunnen lagers kapot zijn maar ook de aandrijfriem kan versleten zijn of versprongen. Omdat deze onderdelen niet eenvoudig te bereiken zijn, moet je hiervoor de droger deels uit elkaar halen. Je kunt vrij snel zien of je de oorzaak van het schurende geluid kunt vinden en kunt oplossen. Lijkt het toch ergens anders vandaan te komen? Wellicht is het vervangen van de droger dan een goede optie omdat het repareren van een droger erg kostbaar kan zijn.

Wasmachine informatie en kopen

Benieuwd welke stappen je zelf kunt uitvoeren om te controleren waarom je droger een schurend geluid maakt? Bekijk dan hieronder het eenvoudige stappenplan. Binnen enkele minuten weet je of de oorzaak eenvoudig is op te lossen.

Droger maakt piepend geluid

Een piepend geluid wat uit de droger komt zijn meestal tekenen dat er iets versleten is en vervangen dient te worden. Hoor je een zacht piepend of een hard piepend geluid en merk je dat de droger ook minder goed werkt? Dan is er een onderdeel defect wat vervangen moet worden. Een monteur kan onderzoeken waar het piepende geluid vandaan komt. Indien je geen garantie meer hebt moet je zelf de kosten hiervoor betalen. Heb je de droger al meerdere jaren in huis? Maak dan de afweging tussen het laten repareren of vervangen van een droger die een raar geluid maakt.

“Als de droger rare geluiden begint te maken dan zijn het meestal tekenen van een einde levensduur en zal deze vervangen moeten worden”.

Trommel droger maakt schurend geluid

Hoor je een schurend geluid tijdens het drogen van de was? Zoals je wellicht al zult vermoeden loopt er ergens iets langs wat in ieder geval zorgt voor het schurende geluid. Dit kan in de trommel zijn, maar ook achter de trommel. Mogelijk is er een montagesteun of een aandrijfriem versleten wat voor speling zorgt. Het kan ook zijn dat er wasgoed tegen de deur schuurt. Dit laatste is eenvoudig op te lossen door de deur te openen en het wasgoed iets naar achteren te drukken. Het wasgoed kan zo tevens beter drogen. Valt het wasgoed vaker tegen de deur aan? Mogelijk staat de droger dan niet waterpas.

Wasdroger maakt geluid

Een wasdroger maakt meestal geluid tijdens het droogproces. Het geluid wordt veroorzaakt door verschillende componenten in de droger, zoals de motor, de ventilator en de trommel. De mate van geluid kan variëren afhankelijk van het merk en model van de wasdroger, evenals de leeftijd en de staat van het apparaat.

Sommige wasdrogers zijn voorzien van geluidsisolatie om het geluidsniveau te verminderen, maar over het algemeen kan er nog steeds een zekere mate van geluid hoorbaar zijn tijdens het drogen van kleding. Het geluid mag echter niet hinderlijk zijn. Dan kan er sprake zijn van een defect. Kijk eens naar de onderstaande tips en adviezen om te achterhalen of je de oorzaak hiermee kunt vinden en kunt oplossen.

Tips en adviezen:

Onderstaande tips en adviezen kun je gebruiken om een antwoord te krijgen op de vraag: Wasdroger maakt raar geluid

 1. Losse voorwerpen: Controleer of er geen losse voorwerpen zoals knopen, munten of sleutels in de trommel zitten. Deze kunnen lawaai maken tijdens het drogen. Verwijder eventuele vreemde voorwerpen die je aantreft.
 2. Onbalans: Als de lading in de trommel niet gelijkmatig verdeeld is, kan dit leiden tot trillingen en lawaai. Probeer de kledingstukken in de trommel opnieuw te rangschikken om een betere balans te creëren.
 3. Versleten onderdelen: Na verloop van tijd kunnen bepaalde onderdelen van de wasdroger versleten raken, zoals de aandrijfriem, lagers of rollen. Dit kan leiden tot lawaai tijdens het draaien of het stoppen van het draaien van de trommel. In dit geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om de versleten onderdelen te vervangen.
 4. Vloer en plaatsing: Controleer of de wasdroger op een vlakke ondergrond staat. Als de droger wiebelt of niet goed is geplaatst, kan dit trillingen en lawaai veroorzaken. Pas de positionering aan en zorg ervoor dat de droger stevig op zijn plaats staat.
 5. Ventilatie: Een verstopte ventilatieopening kan ervoor zorgen dat de droger harder moet werken, wat extra geluid kan veroorzaken. Reinig regelmatig de pluizenzeef en zorg ervoor dat de ventilatieopeningen vrij zijn van obstructies.

Wasdroger begint raar geluid te maken

Begint de droger een raar geluid te maken en heb je de bovenstaande tips al toegepast? Dan is er waarschijnlijk iets anders met de wasdroger aan de hand en kom je al snel uit bij een reparatie of bij het vervangen van de droger. Vraag vooraf naar de mogelijke kosten voor reparatie zodat je een afweging kunt maken of je de droger laat repareren of dat je een nieuwe (en vaak zuinigere) droger gaat aanschaffen. Als je een nieuwe droger gaat aanschaffen, bekijk dan de verschillen tussen de drogers. De onderstaande merken wasdrogers worden goed beoordeeld en zullen niet snel een rara geluid produceren.

 • Bosch
 • Samsung
 • Miele
 • AEG
 • Siemens
 • LG
Banner Coolblue

Tips en advies