Levensduur wasdroger

Hoelang gaat een wasdroger mee? Uitleg over de levensduur van een droger lees je op deze pagina. Je komt niet alleen te weten wat de gemiddelde levensduur van een droger is, je ziet ook handige tips waardoor je droger langer meegaat. De website van coolblue geeft daarvoor ook handige tips en adviezen. Ben jij direct benieuwd hoelang een wasdroger meegaat? Bekijk hieronder de gemiddelde levensduur:

Verschil warmtepompdroger en condensdroger

Levensduur droger

De levensduur van een droger kan erg variëren. Zo is de droger levensduur afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het apparaat, het gebruik en onderhoud. Ook de intensiviteit en de belasting waaraan het wordt blootgesteld kan de levensduur beïnvloeden. Op deze pagina lees je meer informatie over hoelang een wasdroger meegaat en waarop je moet letten als je een nieuwe wasdroger gaat kopen.

Met behulp van een keuzehulp kun je de verschillende eigenschappen van een droger bekijken en vergelijken. Op de website van coolblue kom je na een aantal stappen uit bij de droger die het beste bij je past. Bekijk hieronder de verschillende drogers met hun levensduur en vergelijk de verschillende merken.

Is het erg belangrijk om te letten op de levensduur van een droger? Het antwoord is eenvoudig te geven, namelijk: ja. Een droger met een korte levensduur moet je sneller vervangen dan een variant die langer meegaat. De kwaliteit van deze drogers zijn niet alleen beter, het is ook nog een beter voor het milieu en ze zijn op jaarbasis ook nog eens goedkoper. Benieuwd hoelang een droger gemiddeld meegaat? Bekijk het hierboven en vergelijk het van de meest populaire modellen.

Populairste drogers met een lange levensduur:

Hieronder kun je de vier meest populaire wasdrogers bekijken. Met deze drogers kun je gegarandeerd vele jaren de was weer keurig droog krijgen omdat ze een lange levensduur hebben.

Bosch wasdrogers
Bosch warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Bosch zijn niet alleen erg stil en energiezuinig, ze zorgen ook nog eens dat je wasgoed snel droogt. Deze drogers hebben weinig onderhoud nodig en kunnen zelfs zijn voorzien van een zelfreinigende condensor.

Miele warmtepompdrogers

Miele staat bekend om de goede kwaliteit en de langste levensduur. De prijs en kwaliteit verhouding is bij Miele al jaren zeer goed in balans. Door de innovatieve stoom functie kun je kleding eenvoudig opfrissen. Je bespaart daarmee flink op de kosten.

Siemens wasdrogers
Siemans warmtepompdrogers

De wasdrogers van Siemens gaan vele jaren mee, besparen flink op de kosten en kunnen voorzien van van een zelfreinigende condensor. Een Siemens warmtepompdroger is daarmee zijn gehele levensduur extra energiezuinig waardoor je wasgoed snel droog is.

Samsung wasdrogers
Samsung warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Samsung zorgen dat je wasgoed op en zeer efficiënte manier wordt gedroogd. Hij stopt automatisch als je wasgoed droog genoeg is. Je kleding gaat daardoor niet alleen langer mee, je bespaart ook nog eens extra op je energierekening.

Hoelang gaat een droger mee?

Het is belangrijk op te merken dat deze schattingen slechts een algemene richtlijn zijn en dat de werkelijke levensduur van een droger kan variëren. Sommige drogers kunnen langer meegaan als ze regelmatig worden onderhouden en goed worden gebruikt, terwijl andere mogelijk eerder problemen kunnen ondervinden en vervangen moeten worden.

Door goed voor je wasdroger te zorgen en regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat deze optimaal blijft werken gedurende vele jaren.

Wasmachine informatie en kopen

Om de levensduur van een droger te verlengen zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Hieronder zie je 5 handige tips:

 1. Reinig regelmatig de pluizenfilter: Een schone pluizenfilter bevordert een goede luchtstroom en vermindert de kans op oververhitting.
 2. Controleer en reinig de afvoerslang: Zorg ervoor dat de afvoerslang niet verstopt is en dat er geen belemmeringen zijn die de luchtstroom kunnen beperken.
 3. Plaats de wasdroger op een goed geventileerde plaats: Zorg ervoor dat de droger voldoende ruimte heeft om warme lucht af te voeren. Belemmeringen rondom de droger kunnen de efficiëntie verminderen en de levensduur verkorten.
 4. Vermijd overbelasting: Plaats niet te veel kleding in de droger bij elke droogbeurt, omdat dit de motor kan overbelasten en slijtage kan veroorzaken.
 5. Let op waarschuwingssignalen: Als de wasdroger abnormale geluiden maakt, slecht presteert of problemen vertoont, is het belangrijk om het apparaat te laten controleren en eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Levensduur wasdroger

De levensduur van een droger is, zoals gezegd afhankelijk van de bouwkwaliteit. Een A-merk droger gebruikt betere materialen dan een B-merk of een droger in het budget segment. De gemiddelde levensduur van een droger ligt tussen de 8 en de 12 jaar. Al zijn er ook drogers die met gemak 15 jaar meegaan.

“De levensduur van een droger gaat vaak gepaard met de bouwkwaliteit. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur van een droger is”.

Hoelang gaat een wasdroger mee?

Hoelang gaat een droger mee is een vraag waar op deze pagina veel informatie over is te lezen. Een antwoord op deze vraag wordt gegeven met een gemiddelde. Hoelang een wasdroger meegaat is namelijk sterk afhankelijk van de kwaliteit, onderhoud en de intensiviteit van gebruik. Het is logisch dat een droger die dagelijks draait eerder aan vervanging toe is dan een droger die eens in de week een wasje droogt.

Levensduur warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige manier van het drogen van een was in een droger. Doordat er op een lagere temperatuur wordt gedroogd gaat niet alleen je wasgoed langer mee, de droger zelf heeft ook een zeer goede levensduur. Gemiddeld gaat een warmtepompdroger ongeveer 12 jaar mee. De levensduur van een warmtepompdroger is onder andere afhankelijk van het regelmatig schoonmaken van de filters.

Levensduur condensdroger

Naast de warmtepompdroger is er ook de condensdroger. De werking van deze droger verschilt van de warmtepompdroger en dat zie je niet alleen terug in de droogtijd, ook de levensduur is iets korter. Gemiddeld gaat een condensdroger 10 jaar mee. Zoals eerder genoemd is dit een gemiddelde en kan de levensduur van een condensdroger langer of korter zijn, afhankelijk van het merk en het onderhoud.

Gemiddelde levensduur wasdroger

Als de droogtrommel niet meer draait kan de was niet goed drogen. Het laten repareren van een wasdroger kan duur uitvallen als een onderdeel defect is. Is de droger al enkele jaren oud? Dan kan het slimmer zijn een nieuwe droger aan te schaffen. Deze zijn niet alleen zuiniger, je hebt ook garantie dat deze de komende jaren blijft draaien. De onderstaande merken wasdrogers worden goed beoordeeld en zullen niet snel een droogtrommel hebben die niet meer draait.

 • Bosch
 • Samsung
 • Miele
 • AEG
 • Siemens
 • LG
Banner Coolblue

Tips en advies