Wasdroger droogt niet goed

Droogt de droger niet goed? Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor de wasdroger je wasgoed niet goed droog kan krijgen. Met behulp van een aantal stappen kun je zelf controleren wat de oorzaak hiervan is. Benieuwd welke stappen dit zijn? De website van coolblue heeft de belangrijkste op een rijtje gezet en geeft een handige uitleg zodat jij precies weet wat je moet doen.

Verschil warmtepompdroger en condensdroger

Wasdroger droogt niet goed

De belangrijkste functie van een droger is het drogen van je wasgoed. Als de wasdroger niet meer goed droogt zul je niet alleen lang moeten wachten, je kleding kan ook nog eens sneller slijten. Daarnaast kan je kleding muf ruiken omdat het te lang in een vochtige trommel wordt rondgedraaid. Wat te doen als je wasdroger niet goed droogt? Met een aantal handige tips kun je controleren of je de oorzaak zelf kunt vinden. Soms is het een verstopt filter of is de droger verkeerd beladen. Op de website van coolblue hebben ze meerdere oorzaken op een rijtje gezet waardoor je wasdroger niet goed droogt. Heb je ze allemaal doorlopen en blijft de droger niet goed drogen? De kans is groot dat de droger dan defect is en je deze moet vervangen.

Nieuwe drogers zijn niet alleen een stuk sneller dan een ouder exemplaar, ze zijn ook nog eens een stuk energiezuiniger. Dit scheelt niet alleen in de energierekening, het maakt de aanschaf ook nog eens goedkoper omdat je hem als het ware terugverdiend. Benieuwd wat nu de zeer goede drogers zijn?

Populairste warmtepompdrogers en condensdrogers:

Hieronder kun je de vier meest populaire wasdrogers bekijken. Met deze drogers kun je gegarandeerd vele jaren de was weer keurig droog krijgen.

Bosch wasdrogers
Bosch warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Bosch zijn niet alleen erg stil en energiezuinig, ze zorgen ook nog eens dat je wasgoed snel droogt. Deze drogers hebben weinig onderhoud nodig en kunnen zelfs zijn voorzien van een zelfreinigende condensor.

Miele warmtepompdrogers

Miele staat bekend om de goede kwaliteit en de langste levensduur. De prijs en kwaliteit verhouding is bij Miele al jaren zeer goed in balans. Door de innovatieve stoom functie kun je kleding eenvoudig opfrissen. Je bespaart daarmee flink op de kosten.

Siemens wasdrogers
Siemans warmtepompdrogers

De wasdrogers van Siemens gaan vele jaren mee, besparen flink op de kosten en kunnen voorzien van van een zelfreinigende condensor. Een Siemens warmtepompdroger is daarmee zijn gehele levensduur extra energiezuinig waardoor je wasgoed snel droog is.

Samsung wasdrogers
Samsung warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Samsung zorgen dat je wasgoed op en zeer efficiënte manier wordt gedroogd. Hij stopt automatisch als je wasgoed droog genoeg is. Je kleding gaat daardoor niet alleen langer mee, je bespaart ook nog eens extra op je energierekening.

Droger wordt warm maar droogt niet

Als de droger wel warm wordt maar niet droogt dan werkt het verwarmingselement wel. Er zit dan waarschijnlijk een verstopping in de afvoer. De warme lucht kan zo niet goed circuleren waardoor het vocht de trommel niet kan verlaten. Als een droger wel warm wordt maar niet droogt dan kan de temperatuur in een droger snel oplopen. Je wasgoed wordt zo onnodig heet en dat is slecht voor de kwaliteit. Hoog tijd dat er een oplossing wordt gevonden.

Wasmachine informatie en kopen

De oplossing voor veel problemen met drogers is zelf uit te voeren. Door goed te onderhouden en regelmatig onderdelen schoon te maken zorg jij ervoor dat de droger goed blijft drogen.

Droger droogt niet goed

Wat moet je doen als de droger niet goed droogt? De droger droogt niet goed waardoor jij vochtige kleding krijgt wat je alsnog moet uithangen om het droog te krijgen. Niet iets waar je op zit te wachten. Een wasdroger heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Er komen op den duur veel pluizen en stof in de droger te zitten waardoor de droogkwaliteit afneemt. Daarnaast zit er een verschil in de droogtijd tussen een condensdroger en een warmtepompdroger.

De reden waarom een droger niet goed droogt kan ook een andere oorzaak hebben. Hieronder kun je de meest voorkomende oorzaken vinden waardoor je droger niet goed droogt.

Zoals je hierboven kunt zien zijn er meerdere oorzaken te vinden waarom een droger niet goed droogt. Heb je deze doorlopen en blijft je nat of vochtig wasgoed houden? Er zit dan niets anders op dan een nieuwe droger aan te schaffen. Kijk dan wel goed naar de droogkwaliteit en de gemiddelde levensduur. Zo blijf je het langst profiteren van een droge was.

“Een warmtepompdroger heeft een langere cyclus dan een condensdroger. Blijft de was nat? Dan is de droger kapot en moet deze vervangen worden”.

Condensdroger droogt niet goed

Een condensdroger heeft verschillende onderdelen die regelmatig gereinigd moeten worden. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de droger, het zorgt er ook voor dat je was goed droog wordt. Merk je dat het steeds langer duurt en dat het ook vochtig uit de wasdroger komt? Je kunt dan kijken naar de condensor, opvangbak of de afvoerslang. Ook kan het zijn dat we misschien een verkeerd programma is gekozen. Helpt dit niet en heb je ook de bovenstaande tips en adviezen gelezen? Grote kans dat de condensdroger defect is en vervangen moet worden.

Warmtepompdroger droogt niet goed

Ook een warmtepompdroger heeft meerdere onderdelen die gereinigd moeten worden om ervoor te zorgen dat de machine optimaal zijn werk kan doen. Als een warmtepompdroger niet goed droogt dan ligt de oorzaak vaak in een verstopt pluizenfilter of een  vervuilde condensor. Beide dien je voorzichtig schoon te maken. Heeft dit geen effect en duurt het steeds langer? Wellicht is er een technische oorzaak die jij niet kunt vinden. Je zou hiervoor een monteur kunnen inschakelen. Echter, monteurs vragen vaak veel geld om iets te controleren of te vervangen. Maak daarom altijd de afweging of repareren de moeite waard is of dat vervangen een beter alternatief is. Reparatie bekent namelijk niet altijd dat je er weer jaren mee kunt doen.

Tips en adviezen:

Met een aantal handige tips en adviezen kun jij zelf controleren of je de oorzaak kunt vinden waarom de droger niet goed droogt.

 1. Verstopte luchtcirculatie: Een van de meest voorkomende redenen waarom een wasdroger niet goed droogt, is een belemmering in de luchtcirculatie. Als de ventilatieopeningen van de droger verstopt zijn met pluizen of als het pluizenfilter vol is, kan de luchtstroom beperkt worden. Hierdoor kan de droger niet voldoende warme lucht door de trommel laten circuleren om de was effectief te drogen. Reinig het pluizenfilter en controleer de ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat er een onbelemmerde luchtstroom is.
 2. Beschadigd verwarmingselement: Een ander mogelijk probleem kan een beschadigd verwarmingselement zijn. Het verwarmingselement is verantwoordelijk voor het opwarmen van de lucht die de trommel binnenkomt. Als het element beschadigd is, kan de droger niet voldoende warmte genereren om de was te drogen. In dit geval moet het verwarmingselement mogelijk worden vervangen.
 3. Problemen met de thermostaat: De thermostaat in de droger regelt de temperatuur van de lucht. Als de thermostaat niet goed werkt, kan dit leiden tot onvoldoende warmte tijdens het droogproces. Een defecte thermostaat kan ervoor zorgen dat de droger niet op de juiste temperatuur werkt en dus de was niet goed droogt. In dit geval is het nodig om de thermostaat te laten controleren en indien nodig te vervangen.
 4. Problemen met de afvoer: Als u een afvoerdroger heeft, moet u ervoor zorgen dat de afvoerslang vrij is van verstoppingen. Een verstopte afvoer kan ervoor zorgen dat het vocht niet goed uit de droger wordt afgevoerd, waardoor de was niet droog wordt. Controleer de afvoerslang en zorg ervoor dat deze vrij is van knikken of blokkades.
 5. Overbelasting van de droger: Het is belangrijk om de droger niet te vol te laden. Als u de droger te vol stopt met wasgoed, kan de warme lucht niet gelijkmatig door de kleding circuleren, waardoor sommige delen van de was niet goed kunnen drogen. Laad de droger slechts tot de aanbevolen capaciteit om ervoor te zorgen dat de lucht goed kan circuleren.

Droger droogt niet meer

Als een droger helemaal niet meer droogt dan is de kans groot dat deze kapot is. Geeft de droger geen foutmelding aan waaruit blijkt waardoor deze niet meer droogt? Er zit dan vaak niets anders op dan een nieuwe droger te kopen. In veel gevallen is dit een stuk voordeliger dan je zou denken. Doordat de drogers steeds zuiniger zijn geworden ga je flink besparen op je energiekosten. Je ‘ verdient’ de droger daarmee elk jaar weer een stukje terug.

De onderstaande merken wasdrogers worden goed beoordeeld en kunnen dan ook rekenen op onze aanbeveling.

 • Bosch
 • Samsung
 • Miele
 • AEG
 • Siemens
 • LG
Banner Coolblue

Tips en advies