Verschil tussen een warmtepompdroger en condensdroger
Na het wassen van kleding gaat het meeste direct de droger in. Drogers zijn er in twee soorten, namelijk warmtepompdrogers en condensdrogers. Op deze pagina worden de verschillen tussen een warmtepompdroger en een condensdroger nader uitgelegd. Zo kom je te weten wat het verschil in energieverbruik is, in welke je kleding het langst mooi blijft en verschil in droogtijd. De verschillen zie je niet alleen in een handige tabel, je kunt de verschillen ook direct hieronder bekijken. Zo zie je in één oogopslag wat de verschillen zijn tussen een warmtepompdroger en een condensdroger.
Beide soorten drogers kom je tegen met verschillende eigenschappen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt tussen een condensdroger of warmtepompdroger kun je nog bekijken of je een droger nodig hebt die je kunt aansluiten op de afvoer of een droger met een turbo programma. De verschillende eigenschappen zorgen voor de verschillen in kwaliteit en prijs. Het is daarom raadzaam om bij de aanschaf van een nieuwe droger dit goed te vergelijken en een afweging te maken of je de functie gaat gebruiken of niet. Kijk ook altijd goed naar de ervaringen van de gebruikers. Dit helpt jou bij het maken van de juiste keuze.
Populairste warmtepompdrogers en condensdrogers:
Hieronder kun je de vier meest populaire wasdrogers bekijken. Met deze drogers kun je gegarandeerd vele jaren de was weer keurig droog krijgen.
Bosch warmtepompdrogers
De warmtepompdrogers van Bosch zijn niet alleen erg stil en energiezuinig, ze zorgen ook nog eens dat je wasgoed snel droogt. Deze drogers hebben weinig onderhoud nodig en kunnen zelfs zijn voorzien van een zelfreinigende condensor.
Miele warmtepompdrogers
Miele staat bekend om de goede kwaliteit en de langste levensduur. De prijs en kwaliteit verhouding is bij Miele al jaren zeer goed in balans. Door de innovatieve stoom functie kun je kleding eenvoudig opfrissen. Je bespaart daarmee flink op de kosten.
Siemans warmtepompdrogers
De wasdrogers van Siemens gaan vele jaren mee, besparen flink op de kosten en kunnen voorzien van van een zelfreinigende condensor. Een Siemens warmtepompdroger is daarmee zijn gehele levensduur extra energiezuinig waardoor je wasgoed snel droog is.
Samsung warmtepompdrogers
De warmtepompdrogers van Samsung zorgen dat je wasgoed op en zeer efficiënte manier wordt gedroogd. Hij stopt automatisch als je wasgoed droog genoeg is. Je kleding gaat daardoor niet alleen langer mee, je bespaart ook nog eens extra op je energierekening.
Verschil warmtepompdroger en condensdroger
Wat zijn nu de verschillen tussen een warmtepompdroger en een condensdroger? Om met een overeenkomst te beginnen: Beide drogers maken je was, na hun ronde in de wasmachine, weer keurig droog. Echter gaat het bij deze twee drogers wel op een andere manier. Bij een warmtepompdroger wordt er gebruik gemaakt van een warmtewisselaar. Hierdoor wordt de warme lucht ontvochtigd waardoor de kleding droog wordt. Bij een condensdroger wordt er warmere lucht door de trommel geblazen dan bij een warmtepompdroger. De was wordt hierdoor weliswaar sneller droog, maar verbruikt meer energie en je kleding kan sneller slijten. De warmtepompdroger is daardoor populairder dan een condensdroger.
Met behulp van onderstaande tabel kun je de belangrijkste verschillen tussen een warmtepompdroger en een condensdroger bekijken. Hierdoor zie je in één oogopslag de belangrijkste verschillen. Bekijk op de website van Coolblue alle verschillen tussen beide soorten drogers en vind met behulp van de keuzehulp de droger die het beste bij je past.
Warmtepompdroger | Condensdroger |
---|---|
Lagere energiekosten | Hogere energiekosten |
Minder slijtage | Sneller slijtage |
Lagere temperatuur | Hogere temperatuur |
Langere levensduur | Kortere levensduur |
Hogere aanschafprijs | Lagere aanschafprijs |
Energieverbruik warmtepompdroger en condensdroger
In de bovenstaande tabel kun je zien dat tussen beide soorten droger een belangrijk verschil bestaat uit het energieverbruik. Een warmtepompdroger verbruikt minder energie dan een condensdroger. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat de warme lucht door de warmtepompdroger een stuk kouder is dan bij een condensdroger. Ondanks dat de droogtijd langer is, verbruikt hij alsnog de minste energie in vergelijking met de condensdroger. Wil je ook op de langere termijn blijven profiteren van het lage energieverbruik en droge was? Kies dan voor een zelfreinigende condensor. De wasdrogers die wij hebben aanbevolen zijn hiervan voorzien.
“Een warmtepompdroger is iets duurder maar verbruikt minder energie en heeft een langere levensduur”.
Warmtepompdroger of condensdroger?
De werking van een warmtepompdroger en een condensdroger verschilt in grote mate van elkaar. Het is daarom belangrijk om de verschillen goed met elkaar te vergelijken zodat je de juiste keuze kunt maken. In het bovenstaande overzicht heb je de verschillen kunnen bekijken. Hieronder lees je in het kort de verschillen in de techniek tussen beide soorten drogers.
Hoe werkt een warmtepompdroger?
Een warmtepompdroger droogt je wasgoed niet met een verwarmingselement maar met een koelmiddel en een warmtepomp. De warmtepomp koelt het gasvormige koelmiddel af zodat het vloeibaar wordt. Tegelijkertijd ontstaat hierbij warmte die de luchtstroom in de droogtrommel verwarmt. Het vocht uit het wasgoed wordt opgenomen door de warme droge lucht waarna de lucht af wordt gekoeld door het koelmiddel. Hierdoor wordt je was uiteindelijk droog.
Hoe werkt een condensdroger?
De werking van een condensdroger is niet ingewikkeld. Een condensdroger heeft een verwarmingselement, dat heet wordt bij elke droogbeurt. Op deze manier wordt de vochtige lucht uit je kleding gehaald en afgevoerd. Een condensdroger is een snelle droger, die je wasgoed in relatief korte tijd droogt. Dit komt door de hoge droogtemperatuur. Gemiddeld doet een condensdroger iets meer dan twee uur over het drogen van 8 kg was.
Verschillen condensdroger en warmtepompdroger
Op deze pagina heb je de verschillen kunnen lezen tussen de condensdroger en de warmtepompdroger. Nu je de verschillen weet kun je de keuze maken welke het meest bij jou past. Maak gebruik van de handige keuzehulp zodat je, met behulp van enkele vragen, eenvoudig kunt bekijken welke droger voldoet aan je wensen.
De onderstaande merken wasdrogers worden goed beoordeeld en kunnen dan ook rekenen op onze aanbeveling.
- Bosch
- Samsung
- Miele
- AEG
- Siemens
- LG