Wasdroger draait niet meer

De droger draait niet meer. Wat moet je nu doen? Er kunnen verschillen oorzaken zijn waarom een droger niet meer draait. Op deze pagina kun je bekijken wat de meest voorkomende oorzaken zijn van een wasdroger waarvan de trommel niet meer draait. Op de website van coolblue zie je per merk een overzicht van de droger storingen en lees je vervolgens hoe je deze kunt oplossen. Een aanrader omdat je de storing zelf soms kunt oplossen. Bekijk hieronder de tips en adviezen:

Verschil warmtepompdroger en condensdroger

Wasdroger draait niet meer

Een wasdroger die niet meer draait zal de was niet droog krijgen. De droogtrommel moet draaien zodat het wasgoed los van elkaar komt waardoor het vocht via de warme lucht de machine weer kan verlaten. Als het wasgoed op elkaar blijft liggen dan zal het niet droog worden. Het is dus erg belangrijk dat de wasdroger blijft draaien. Als een wasdroger niet meer draait dan kan dit komen door verschillende oorzaken. De meest voorkomende redenen waarom een wasdroger niet meer draait kun je bekijken op de website van coolblue. Met een handig stappenplan kun je bekijken of je zelf de wasdroger weer kan laten draaien.

De bovenstaande tips en adviezen kun je zelf eenvoudig uitvoeren. In sommige gevallen is de oorzaak snel gevonden en draait de droger weer. Lukt het niet zelf dan kan een monteur de droger komen inspecteren en een mogelijk defect onderdeel vervangen. Steeds vaker zien wij zelf dat het vervangen van onderdelen erg kostbaar is. Zeker als de inspectiekosten er nog bij komen. De aanschaf van een nieuwe (en tevens energiezuinigere) droger is vaak een goedkopere optie. Je hebt daarnaast garantie voor meerdere jaren. En dat geeft een fijn gevoel als je oude wasdroger niet meer draait.

Populairste drogers:

Hieronder kun je de vier meest populaire wasdrogers bekijken. Bij deze drogers blijft de trommel jaren lang draaien zonder storing waardoor jij de was weer keurig droog krijgt. Bekijk de verschillende drogers voor meer informatie.

Bosch wasdrogers
Bosch warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Bosch zijn niet alleen erg stil en energiezuinig, ze zorgen ook nog eens dat je wasgoed snel droogt. Deze drogers hebben weinig onderhoud nodig en kunnen zelfs zijn voorzien van een zelfreinigende condensor.

Miele warmtepompdrogers

Miele staat bekend om de goede kwaliteit en de langste levensduur. De prijs en kwaliteit verhouding is bij Miele al jaren zeer goed in balans. Door de innovatieve stoom functie kun je kleding eenvoudig opfrissen. Je bespaart daarmee flink op de kosten.

Siemens wasdrogers
Siemans warmtepompdrogers

De wasdrogers van Siemens gaan vele jaren mee, besparen flink op de kosten en kunnen voorzien van van een zelfreinigende condensor. Een Siemens warmtepompdroger is daarmee zijn gehele levensduur extra energiezuinig waardoor je wasgoed snel droog is.

Samsung wasdrogers
Samsung warmtepompdrogers

De warmtepompdrogers van Samsung zorgen dat je wasgoed op en zeer efficiƫnte manier wordt gedroogd. Hij stopt automatisch als je wasgoed droog genoeg is. Je kleding gaat daardoor niet alleen langer mee, je bespaart ook nog eens extra op je energierekening.

Droger draait niet meer

Wat te doen bij een droger die niet meer draait? Je zult eerst flink balen als je merkt het wasgoed nog erg nat is en de droger draait niet meer rond. Er zijn dan een aantal stappen en controles die je zelf kunt uitvoeren. Misschien krijg je hiermee de droger weer aan de praat. Een droger die niet meer draait komt altijd op een ongelukkig moment. Je wilt namelijk zo snel mogelijk je wasgoed weer droog hebben. Mocht je een nieuwe wasdroger bestellen bij coolblue dan wordt deze in bijna alle gevallen de volgende werkdag al bezorgd. En dat is wel zo fijn.

Wasmachine informatie en kopen

Benieuwd welke stappen je zelf kunt uitvoeren om te controleren of je de droger weer kunt laten draaien? Bekijk dan hieronder het eenvoudige stappenplan. Binnen enkele minuten weet je of de oorzaak eenvoudig is op te lossen.

Droger stopt steeds

Een droger stopt regelmatig in het programma. Dit doet hij om af te koelen en om de warmte vast te houden om de was te laten drogen. Na een aantal seconde zal hij echter weer gaan draaien. Er is daarom geen reden voor zorgen als hij zo nu en dan even stopt. Duurt het erg lang en voelt de droger warmer aan dan normaal? Een condensdroger wordt altijd warmer dan een warmtepompdroger. Beide kunnen ook oververhit raken. Bij een droger kan dat gevaarlijk zijn.

Het kan ook zijn dat een droger het programma niet afmaakt en ermee stopt. Wanneer een droger steeds stopt dan wil dat zeggen dat er een fout aanwezig is. Omwille van de veiligheid stopt de droger steeds. De wasdroger zal waarschijnlijk erg vuil zijn en moet schoongemaakt worden. Het stof kan zich ophopen in werkelijk elke ruimte in de droger. Als de droger na ongeveer 2 minuten stopt is de kans groot dat hij te warm is geworden. Piept de droger voordat hij stopt? Er is dan een fout opgetreden. Vaak kun je op het display zien wat voor soort fout het is.

Trommel droger draait niet

Als de trommel van de droger niet meer draait, maar je hoort wel dat de droger aanstaat dan is de kans groot dat de motor of de aandrijving kapot of versleten is. Dit is eventueel te repareren maar dat is niet aan te raden. Een motor en aandrijving gaan namelijk lang mee en als deze onderdelen versleten zijn dan is de kans groot dat er na een (dure) reparatie al snel andere onderdelen ook vervangen moeten worden. Gelukkig zijn de nieuwste wasdrogers zeer energiezuinig waardoor je na de aanschaf van een nieuw droger flink kan besparen op je energiekosten. Dit maakt de wasdroger ‘extra interessant’ om te vervangen. Je kunt hem namelijk grotendeels terugverdienen door het lagere energieverbruik.

“Als de trommel van de droger niet meer draait kan de was niet goed drogen. De droger repareren of een nieuwe aanschaffen zijn de keuzes die er dan zijn”.

Condensdroger draait niet meer

Als je een condensdroger hebt en deze draait niet meer dan kun je het bovenstaande stappenplan volgen. Je ziet eenvoudig wat de meest voorkomende oorzaken zijn van een droger die niet meer draait en die je zelf kunt oplossen. Draait de condensdroger hierna nog niet? De kans is groot dat hij dan echt vervangen moet worden. Overweeg dan eens de aanschaf van een warmtepompdroger. Het verschil is niet alleen dat deze een stuk energiezuiniger is, hij is ook beter voor je kleding.

Warmtepompdroger draait niet meer

Er is geen verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger die niet meer draait. Beide zullen je wasgoed niet droog krijgen. De aandrijving tussen beide droger verschilt niet van elkaar. De manier van drogen wel. Je kunt daarom voor een warmtepompdroger die niet meer draait ook de bovenstaande tips en adviezen bekijken. Daarnaast kun je hieronder ook nog aanvullende informatie lezen met extra tips. Hopelijk los je hiermee het probleem van een warmtepompdroger die niet meer draait op. De aanschaf van een nieuwe droger is dan vaak de enige optie die nog over is.

Tips en adviezen:

Met de onderstaande tips en adviezen kun je zelf proberen of je de droger weer kunt laten draaien. Heeft het geen effect en draait de droogtrommel alsnog niet? De kans is dan zeer aannemelijk dat de droger defect is en vervangen moet worden voor een nieuwe. Probeer eerst deze handige tips:

 1. Controleer of de wasdroger is ingeschakeld en of deze is aangesloten op een werkend stopcontact. Soms kan een losse stekker of een trippede stroomonderbreker het probleem veroorzaken.
 2. Controleer de deur van de wasdroger. Als de deur niet goed gesloten is, zal de droger mogelijk niet starten. Zorg ervoor dat de deur stevig dicht is.
 3. Controleer of de wasdroger oververhit is. Veel moderne wasdrogers hebben ingebouwde veiligheidsvoorzieningen die de droger uitschakelen als deze te heet wordt. Laat de droger een tijdje afkoelen en probeer het opnieuw.
 4. Controleer de pluizenfilter. Een verstopte pluizenfilter kan ervoor zorgen dat de droger niet goed werkt. Verwijder de filter, maak deze schoon en plaats deze terug voordat je de droger opnieuw probeert.
 5. Controleer of de trommel van de wasdroger niet geblokkeerd is. Soms kan een voorwerp of een opeenhoping van kleding de trommel blokkeren, waardoor de droger niet kan draaien. Verwijder eventuele blokkades en probeer het opnieuw.
 6. Piept de droger nadat hij is gestopt? Bekijk op het display of er een foutmelding te zien is zodat het opgelost kan worden.

Droogtrommel draait niet meer

Als de droogtrommel niet meer draait kan de was niet goed drogen. Het laten repareren van een droger kan duur uitvallen als een onderdeel defect is. Is de droger al enkele jaren oud? Dan kan het slimmer zijn een nieuwe droger aan te schaffen. Deze zijn niet alleen zuiniger, je hebt ook garantie dat deze de komende jaren blijft draaien. De onderstaande merken wasdrogers worden goed beoordeeld en zullen niet snel een droogtrommel hebben die niet meer draait.

 • Bosch
 • Samsung
 • Miele
 • AEG
 • Siemens
 • LG
Banner Coolblue

Tips en advies